ISOdroom

Column nieuwsbrief NEN en KiB

Voor mij is een mooie droom uitgekomen met de komst van de nieuwe ISO-normen voor managementsystemen, mijn ‘ISOdroom’. Ik neem u even mee naar een periode aan het einde van de eeuwwisseling. Ik was in die tijd in dienst van een grote complexe organisatie en voor drie jaar aangesteld als projectmanager. De hogere legerleiding had ons als opdracht gegeven het opzetten en invoeren van een geïntegreerd KAM-managementsysteem. Een hele mooie uitdaging waar ik wel eens over droomde en waarin steeds dezelfde vragen opborrelden. Hoe krijg ik het uitgelegd dat een ISO-managementsysteem nuttig is? Hoe krijg ik iedereen in beweging en de juiste richting op? Hoe krijg ik het ingebed binnen de reguliere bedrijfsvoering? Hoe krijg ik de vele betrokken (KAM-)professionals opgelijnd en de neuzen dezelfde richting op? Mijn droom is zowel gepubliceerd in de KAM-nieuwsbrief van NEN als die van Kwaliteit in Bedrijf.

Bijlage bij dit bericht
ISOdroom

Deel op linkedin